Harjoitusryhmä

Harjoitusryhmämme harjoittelee  säännöllisesti tottista sekä etsintää. Pyrkimyksenämme on saavuttaa Pelastuskoiraliiton tavoitteiden mukaisesti hälyvalmiita koirakoita tosietsintöihin. Tällä hetkellä meillä on joukoissamme yksi VIRTA-koirakko, mutta usemapi koirakkomme on jo suorittanut osan vaatimusten mukaisista testeistä ja tavoitteena onkin saada useampia koirakoita mukaan hälytysryhmään seuraavan vuoden aikana. Aktiivisessa harjoittelussa on tällä hetkellä mukana parisenkymmentä koirakkoa.

Tällä hetkellä yhdistyksellämme on noin kymmenen hengen hälytysryhmä, jonka jäsenet ovat suorittaneet jo Vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytysryhmävaatimukset, eli etsintä- ja viestikurssit sekä ensiapukurssin. Kannustamme jäseniämme eri koulutuksiin ja pyrimme osaltamme järjestämään niitä myös itse ja yhteistyössä paikallisen SPR:n osaston kanssa.

Tottelevaisuuskoulutuksessa tähdätään perustottelevaisuuteen ja tavoitteena on  suorittaa käyttäytymiskoe (BH). Aika moni koiristamme on sen jo suorittanutkin.

Maastossa harjoittelemme pienryhmissä taitotason mukaan. Poliisihallituksen nykylinjauksen mukaisesti pelastuskoiran tulee osata sekä haku- että jälkityöskentely. Koirakomme harjoittelevat siis sekä jälkeä että hakua.  Jokainen koirakko pitää harjoituspäiväkirjaa, johon laaditaan koirakohtaiset tavoitteet sekä kirjataan etenemistä sekä haasteen paikkoja. Saamme säännöllisesti koulutusapua yhdistyskummiltamme ja kannustamme jäseniämme vierailemaan eri yhdistysten harjoituksissa. Myös omiin harjoituksiimme toivotamme vierailijat tervetulleiksi.

kuvassa Marita Tommila

kuvassa Marita Tommila