Harjoitusryhmä

Harjoitusryhmämme harjoittelee  säännöllisesti tottista sekä etsintää. Pyrkimyksenämme on saavuttaa Pelastuskoiraliiton tavoitteiden mukaisesti hälyvalmiita koirakoita tosietsintöihin. Moni koiramme on jo suorittanutkin osan vaatimusten mukaisista testeistä, mutta vielä on matkaa tavoitteeseemme – omaan hälytysryhmään. Monelle ryhmäläisistämme hälytysryhmään kuuluminen on kuitenkin tuttua, sillä useampi yhdistyksemme aktiiveista toimii myös innokkaasti mukana SPR Myrskylän osaston ensiapuryhmässä ja on sitä kautta valmentautunut niin rivietsintöihin, ensiapuun kuin vaikkapa suunnitukseenkin. Vapepan kurssit (etsintä/viesti/henkinen tuki/ensihuolto) onkin moni meistä jo suorittanut.

Tottelevaisuuskoulutuksessa tähdätään perustottelevaisuuteen ja tavoitteena on  suorittaa käyttäytymiskoe (BH). Aika moni koiristamme on sen jo suorittanutkin.

Maastossa harjoittelemme pienryhmissä taitotason mukaan. Poliisihallituksen nykylinjauksen mukaisesti koirakomme harjoittelevat sekä jälkeä että hakua.  Jokainen koirakko pitää harjoituspäiväkirjaa, johon laaditaan koirakohtaiset tavoitteet sekä kirjataan etenemistä sekä haasteen paikkoja.

 

kuvassa Marita Tommila

kuvassa Marita Tommila

Mainokset